Detaljer

Här är de delar jag rotade fram igår. De behövde en uppustning och jag gav dem en sväng med stålborste på vinkelslip. Celie är tillbaks i sitt skjul igen men jag har ännu inte monterat avgaset.


Mina lådor

När jag tog hem bilen sorterade jag ner alla lösa smådelar i fyra stora flyttkartonger märkta efter innehåll. Idag har jag varit i förrådet och rotat i dem för att hitta delar till ljuddämparupphängningen. Det kändes skönt att samtidigt kunna rationalisera ner kartongerna till tre. Men jag inser samtidigt att det är enormt mycket pusslande kvar innan allt är på plats.
Delarna jag letade efter hittade jag i kartongen jag kallat "smutsigt bilkrafs"... Däri ligger bland annat den enorma mängd gummilister en DS Pallas har. Att skrubba dem rena och få dem på plats blir ett projekt för nästa sommar.


Celie på utflykt

Celie tog sig genom byn med ett skönt odämpat muller och väckte uppmärksamhet i byn. Hon skulle till ett nytt garage.
Under Celie anar man här varför.
Nu ska hon skrapas och borstas på undersidan så hon kan få nytt rostskydd.

Stopp i Hydrauliken

Efter provkörningen av hydrauliken har inte Celie velat sänka sig fram även om jag sänkt reglaget till det lägsta läget. Efter att ha tagit loss returröret från höjdregulatorn så hittade jag orsaken. Gummitätningen hade vikt sig och täppt till röret. Ur röret ser man en liten bit gummi sticka ut.

Samtidigt som jag fixade det så hörde jag ett pppfffffffsssst och et kraftigt bubblande från LHM-bruken. Tyvärr hade den vänstra fjädringsklockan.


RSS 2.0