Målning

Innergolvet är nu lackat och takramen har grundmålats. Men alla delar av chassit är inte klara för målning. Trösklarna och bagageutrymmet ska slipas klart.Passade på att lägga ut alla mattor i bilen på prov. Jag har inte sett bilen med mattor på tidigare och det är alltid kul att få en försmak av hur det ska bli. Snyggt, mycket snyggt så klart!

Rent

Nu är jag nöjd med resultatet, ytorna är hyfsat rena. Innan jag fortsätter med bagageutrymmet tänkte jag måla golvet för att få lite variation i arbetet. Jag är hyfsat trött på att slipa och skrapa. Återstår att dammsuga upp allt damm och torka ytorna rena. Jag ska också dutta biltemas rostomvandlare på vissa ställen innan jag lägger på zinkprimer och lack.

Så här såg det ut när jag torkat rent. Notera kupévärmaren som jag hade för att få upp temperaturen i skjulet något. Den kom upp i 5°C.

Pappers DS

Vintern har kommit tillbaks till småland. Snön yr i vinden och det har inte blivit något mekande idag. Då kanske man istället kan ägna sig lite åt Origami. Konsten att vika papper i alla möjliga eller otroliga figurer.

Japanerna är väldigt duktiga i origamikonsten och jag hittade den här japanska hemsidan med utskrivbara mallar och instruktioner för hur man viker en Citroën DS av ett pappersark. Mycket pilljobb verkar det som, jag  har inte gett mig på uppgiften själv. Men om man lyckas blir modellen väldigt snygg.

DS origami

The Master Plan

Den här ritningen har jag satt upp i paddskjulet. Bara så jag kan se hur det egentligen ska bli


Sånt jag inte hade tänkt göra...

Det är lätt hänt att ens pretentioner höjs under renoveringen och man gör saker man inte hade tänkt från början. Golvet under bensintanken såg egentligen bra ut och jag hade inte tänkt renskrapa det utan bara måla om det.

Men om det var önskan att få veta exakt hur bilen ser ut i minsta detalj eller en växande vilja att göra allt noggrannt vet jag inte, i alla fall så hackade jag loss all bitumen därifrån för att förbereda för att göra plåtrent och börja om från början. Samma sak med hatthyllan. Här fanns ett tjockt lager bitumen under lacken som jag antar fungerar ljuddämpande.

Andra oväntade ställen jag hittat svart underredsmassa på är på insidan av bagageutrymmet, under lacken. Det ska visst vara så orginal, men jag vet inte om jag själv kommer göra så när jag målar om chassit, det känns lite bakvänt.

Med enkla verktyg hackar jag loss remsorna av bitumen.


Hatthyllan blir fri från ett tjockt lager bitumen. Här börjar uttagshålet för en högtalare synas.


Takramen

Ny vinkelslip har inhandlats och takramen förbereds för ommålning

Det är trångt i skjulet, men det funkar.


Vårtecken!

Nyss hemkommen från en lång resa i Karibien är det dags att ge sig ut i skjulet för att meka, solen skiner och temperaturen kryper sakta över nollstrecket.

Dags att testa den nya vinkelslipen som jag köpte på Biltema i januari... Biltema är min och min sambos tempel. Helgedomen vi alltid åker till när vi är på besök i Malmö. Inte ett ont ord skulle falla på mina läppar om Biltema. Här finns allt man kan önska sig. Billiga verktyg, fritidsprylar, maskiner... ingen annan affär är så rolig att besöka. Biltema är ljuset i mörkret, här kan man lösa alla mekarproblem...

Vinkelslipen dog efter knapp en timmes mekande. Illaluktande rök kom ur dess motorchassi och kraften sinade bort.R.I.P.

Jag vet inte om Biltema kommer att förstå hur allvarligt det här är. Det handlar inte om en vinkelslip. Det handlar om våra framtidsdrömmar, om krossade förväntningar och sviket förtroende. Kommer vi kunna återvända till Biltema?

Tålamodet låter inte vänta på sig. Jag åkte in till Jula i Växjö och köpte en ny vinkelslip. En Bosch.
Imorgon fortsätter arbetet med chassit.

RSS 2.0