Valvoline rundsmörjning

När jag monterade ner halva instrumentpanelen hittade jag detta kvitto i askkoppen. Celie har fått en rundsmörjning, ny motorolja och växellådsolja den 14 maj 1979. Kanske var det senaste gången det hände.I handskfackets låda som jag lyfte ur hittade jag samtidigt Den M7 skruv som saknades till startmotorn. Yes, då blev jag glad!

Att vira upp en mumieDags att ta itu med elhärvorna som inte ser så roliga ut. Det är framförallt de lite tjockare kablarna på 6 mm2 som tagit mest stryk.Så jag skruvade av instrumentpanelen... Sen virade jag upp bandaget som omsluter elhärvorna. Nu ska jag byta de skadade kablarna en efter en.


Nya tändkablar

Nya tändkablar, kondensator, fördelarlock, rotor, brytarspetsar och tändspole med förkopplingsmotstånd.Tändföljd 1-3-4-2 med 1:an närmast vattenpumpen.

Mala VidaUnderbar video med min favoritgrupp framör alla. Mano Negra!


Bränslerail på!

Idag monterade jag på den nya bränslerailen från en Citroën CX på min bil. Som ni ser får den sitta på utsidan av insugsrören istället.Till den öppna änden ska jag ansluta bränsleslangen. Sen går bensinen genom röret till de fyra spridarna och i andra änden runt insuget genom en slang till bränsleregulatorn. Så här ser det ut bakifrån:Från tryckregulatorn högra sida går en slang upp till insugets "Choke" ventil.

Skånebesök

Jag har varit i Malmö under helgen och lagat mat åt deltagarna i en internationell JAK kurs. Helgens inkomst ska gå till ett nytt avgasrör åt Celie!

Jag passade också på att göra ett besök i norra Skåne hos Bjarne som har en Citroen DS 21 IE av samma årsmodell som min!

Och här är helgens höjdpunkt som jag fick ärva från Bjarnes DS. En bränslerail som tillhört en cx. Ser inte alls ut som den gamla, men den går att anväda ändå.


Underredsarbete påbörjat

Medan jag väntar på de delar jag beställt från DS-reservdelar så att jag äntligen kan provstarta bilen,  får jag väl börja med underredsarbetet. Gammal underredsmassa ska skrapas av och golvet målas och rostskyddsbehandlas på nytt. Jag började idag lätt med att montera av ljuddämparens värmesköld. 8 skruvar med plastbrickor emellan.


Pump och filter

Under höger tröskellåda hittade jag dessa två:

Paddor med bränsleinsprutning har en elektrisk bensinpump. Jag tog av pumpen och filtret för att byta gummislangarna i anslutningarna. Filtret ska bytas, det är förmodligen 40 år gammalt, pumpen hoppas jag fungerar fortfarande.


RSS 2.0