När blir du färdig?

När beräknar du att bli färdig är en fråga alla ställer.
-Tja, kanske i år eller mest troligt nästa år svara jag då lite svävande.

Arbetet går stötvis frammåt, det är svårt att beräkna. Ibland kan små saker som man tror bara ska ta en kort stund ta mycket mera. Som dagens arbete med att lacka klart tröskeln jag svetsat med Body, och att lacka en innerskärmsplåt med lite underredsmassa. Borde inte ta mer än en kvart eller? Men bara att bengla upp och ner en sovande padda på pallbockar kräver en del logistik och olika moment för att sen få loss domkraften ur magen på den... Gör man det dessutom i ett trångt skjul fyllt av andra karossdelar så vips har det gått några timmar...jag har skjutit de stora utgifterna frammåt men nu är det snart dax för lackering av vissa delar i alla fall, först och främst taket. Framskärmar och dörrar måste passas in för att se att plåten är rak och när jag kommer till bakre delen och bakskärmarna finns det kvar en del svets och rostlagning. Troligtvis måste jag få tag på friskare bakskärmar än jag har nu.

Svets av höger tröskel

Jag nämnde i gårdagens inlägg att höger tröskel såg ännu värre ut än vänster, jag var inte riktigt nöjd med måsskiten till svetsning och efter några timmars studerande på nätet och någon timmes övningssvets trodde jag att jag kunde göra det bättre. Så här såg det ut innan:


Plåten har nog slagit sig under svetsningen och det blev en spalt på över 1 cm mellan ny och gammal plåt....
Så jag satte kapskivan på vinkelslipen och "snittade" min bil för första gången!Med plåten uppfläkt ser man resterna av orginaltröskeln. Reparationströskeln är gjord med 2 mm plåt så den är rejält tilltagen. Det blir inte som orginal men jag har beslutat mig för att behålla den tillsvidare. Om jag ska återställa bilen till orginalskick så kan det ta hur lång tid som helst.
Efter lite bändande och bankande så veks plåtbiten tillbaka igen (masonitskivan sågades till för att skydda bensin och oljeledningar från svetsstänk). Plåtarna svestades ihop kloss mot kloss igen. Och jag lyckades bättre än tidigare, tacka Internet för det!Svets

Efter lite träning var det dax för mig att sätta svetsen mot bilen för första gången. Det var oerhört spännande! Och vad skönt att det blev ett hyfsat gott resultat,

De rostlagade trösklarna var bara punktade och jag var inte nöjd ned det. Detta har gjorts nån gång på nittiotalet av eb tudugare ägare,Så jag bestämde mig för ayy heksvetsa trösklarna, och det blev våä lite bättre.Det här var vänster sida och på höger sida finns ännu större anledning att göra om jobbet.

Vårmekande

Här får Celie komma ut i vårsolen så att jag kan öva på att svetsa inne i skjulet. Den snygga svetshjälmen fick jag med på köpet med svetsen men motivet är inte riktigt vad jag hade valt frivilligt...Här är mina första kreationer:


RSS 2.0